Над 100 борови дървета са били изсечени само за няколко

...
 Над 100 борови дървета са били изсечени само за няколко
Коментари Харесай

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ТРЯБВА ДА СЕ СТАНЕ СВЕТОВЕН ЛИДЕР В БОРБАТА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДАТА

 Над 100 борови дървета са били изсечени единствено за няколко часа, които са се намирали директно до помощния терен  на  централното игрище на стадиона на ФК „ Бистрица ”, откри инспекция с присъединяване на инж. Емил Георгиев – ръководител на Политическа партия „ Екогласност ”, Цветелина Пенкова, Калоян Паргов – водач на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в СОС, Момчил Ненков и общинският консултант от Българска социалистическа партия Альоша Даков, които организираха диалог с арх. Димитър Димитров от сдружението „ Граждани за София ”. На стадиона играе мачовете си първодевизионният футболен тим „ Витоша ”, част от чийто ветерани е министър председателят Бойко Борисов.
„ Боровете са изрязани и извозени от мястото за извънредно малко време, което приказва, че сечта е била доста добре проведена и извършена. Дърветата са засадени преди към 45-50 години и са били изцяло здрави все още на отсичането ”, показа арх. Димитров, който е сезирал и прокуратурата.

В диалог с инж. инж. Емил Георгиев –председател на Политическа партия „ Екогласност ” изрази очакванията си за това  новия Европейският парламент да има нови цели и да се оформи като международен водач в битката с климатичните промени и опазването на природата на планетата Земя.

„ Същественият въпрос  е дали ние сме подготвени за това предизвикателство и това, което виждаме  до  стадиона на така наречен тигри от Бистрица е доказателство, че не сме подготвени за това предизвикателство. Тук ставаме очевидци на едно следващо екологично закононарушение – да се изсекат 100 дървета борова гора  в един склон, който би могъл да отнесе и спортния терен. Долу при съблекалните има изнесен състезателен Кодекс на децата, където е записано, че би трябвало да бъдат възпитани и постоянно да споделят истината, уточни Емил Георгиев и съобщи: „ Много ми се желае да схвана дали баш тигъра на тигрите (министър-председателя) ще го заинтересува проблема и ще изиска ли да се разбере кой е направил това действие. И тези, които са отговорни ще си понесат  ли  отговорността?

Инж. Георгиев даде за  пример Швейцария, където се прави референдум, даже за едно отсечено дърво,  а тук са изсечени над 100 дървета. Трябва да бъде въведен подобен режим за България, че дори  едно отсечено дърво да се одобри като престъпно закононарушение.

„ Тази гора е изсечена по късна доба, по допустимо най-криминалния метод и освен това замаскирани, с цел да не проличава поголовната сеч, изрично съобщи ръководителя на Политическа партия ”Екогласност ” и добави: „ Явно тези които са причинители са си давали сметка, че правят закононарушение.  Баш тигъра на бистришките тигри би трябвало да се заинтересова, тъй като на този терен той също демонстрира своите забележителни умения във футболната игра ”.

Накрая  инж. Георгиев показа  очакванията и увереността си в това, че цялата общественост  ще реагира доста по-остро на протичащото се.

„ Факт е, че хората са подали сигнала приказва за това, че те се вълнуват от ставащото, тъй като изсечените  борови дръвчета са 40-50-годишни. Не желая да политизирам казуса, в навечерието на изборите,  но тези хора би трябвало да знаят за кого ще гласоподават, тъй като сигурен съм, че това е осъществено от хора близки до властта. Хора, които се усещат недосегаеми, сподели в умозаключение ръководителя на „ Екогласност ”.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР